10 Goede voornemens

Bij BENU geloven we dat een gezonde levensstijl begint met kleine, haalbare doelen. Daarom deze top 10 aan goede voornemens, gericht op het bevorderen van uw algehele welzijn. We geven u direct tips om deze goede voornemens vol te houden. Aan de slag!

1. Gezond afvallen

Jaar na jaar het meest gehoorde goede voornemen: afvallen. Wij noemen het liever 'Gezond Afvallen' en raden aan te starten met het stellen van een realistisch doel. Wat is haalbaar? Afvallen is niet duidelijk genoeg; probeer een specifiek doel te stellen en zorg dat deze haalbaar is. Zo wordt gezond afvallen makkelijker vol te houden. 

Meer tips voor gezond afvallen? Lees ze hier

Man die buiten hardloopt, 10 goede voornemens voor het nieuwe jaar

2. Stoppen met roken

Staat stoppen met roken op uw goede voornemenslijstje? Geweldig! Het is geen makkie, maar als u stopt, zult u al binnen 1 dag de voordelen ervaren. Hier zijn wat handige tips voor een goede start: 

 • Vertel uw omgeving dat u wilt stoppen met roken. Samen stoppen met roken is nog fijner, en zij kunnen u steunen! 
 • Maak een lijst met voordelen om te stoppen met roken. Heeft u een moeilijk moment? Pak de lijst erbij om te herinneren waarom u bent gestopt. 
 • Zoek veel afleiding en probeer aan iets anders te denken. Ga lekker sporten, besteed tijd aan uw hobby, of ga iets leuks doen met vrienden en familie. 

Bij BENU helpen we u graag om het stoppen met roken wat makkelijker te maken. In onze shop vindt u de juiste producten voor uw stopavontuur. Ontdek ze hier

3. Uw weerstand verbeteren

Uw weerstand beschermt u tegen negatieve invloeden van buitenaf. Ofwel: hoe hoger uw weerstand, hoe beter u bestand bent tegen ziektes. Daarom is het raadzaam om uw weerstand te verhogen door een gezonde leefstijl. Deze vijf tips kunnen u helpen:  

 1. 1.
  1.
  1.
  Zorg voor voldoende beweging.
 2. 2.
  2.
  2.
  Eet gezond en gevarieerd.
 3. 3.
  3.
  3.
  Werk aan een gezond gewicht.
 4. 4.
  4.
  4.
  Neem voldoende rust en slaap genoeg.
 5. 5.
  5.
  5.
  Zorg ervoor dat u genoeg vitamines binnenkrijgt.  

U kunt voedingssupplementen innemen als aanvulling op uw dagelijkse voeding om een tekort aan vitaminen te verkleinen en uw weerstand te verhogen. Welke vitaminen hieraan bij kunnen dragen, leest u hier. Direct starten met vitaminen en mineralen om uw weerstand te verbeteren? U vindt ze hier in onze shop.

4. Meer bewegen 

Staat meer bewegen op uw lijstje met goede voornemens? Goed bezig! Voldoende bewegen vermindert immers stress en het is goed voor uw weerstand. Toch kan het lastig zijn om iedere dag genoeg te bewegen. Daarom hebben we tien tips op een rijtje gezet die u kunnen helpen om uw voornemen waar te maken. Lees de tips hier.

5. Ga voor meer ontspanning

Om zowel lichamelijke als mentale klachten te voorkomen, is het belangrijk om te zorgen voor een goede balans tussen inspanning en ontspanning. Of u nu gaat fietsen, sporten, een boek leest of muziek beluistert, na ontspanning voelt u zich altijd beter. Onze tip: kies ook voor een vaste, korte activiteit die u dagelijks kunt doen en waar u blij van wordt. We hebben tien activiteiten voor u opgeschreven ter inspiratie. Bekijk ze hier.

6. Bewust omgaan met stress

Stel als doel om stress te verminderen. Bespreek bijvoorbeeld stressmanagementtechnieken met onze apothekers en ontdek manieren om een gezonde balans te vinden tussen werk en ontspanning. Bekijk onze rust en ontspanningsproducten hier in onze shop.

7. Start het nieuwe jaar vol energie

Zeker na de drukke decembermaand kunnen we ons wat futloos voelen. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Vitaminen en mineralen kunnen u daar een handje bij helpen. Denk daarbij ook eens aan multivitaminen. Hierin zitten meerdere stoffen die goed zijn voor uw gezondheid. Bekijk hier onze multivitaminen.

8. Minder suiker eten

Veel mensen eten dagelijks te veel suiker, mede doordat er vaak suikers zijn toegevoegd aan eten en drinken. Minderen kan daardoor een flinke opgave zijn. Natuurlijk helpen we u daar graag bij. Daarom hebben we tien tips opgesteld waarmee u meteen aan de slag kunt. Bekijk de tips hier.

9. Meer balans in uw buik

Buikpijn, misselijkheid, brandend maagzuur en boeren: het zijn verschillende nare klachten in uw buik. Meestal speelt eten een grote rol, maar ook bijvoorbeeld te strakke kleding kan een oorzaak zijn. Deze vijf tips kunnen u helpen voor meer balans in uw buik:

 1. 1.
  1.
  1.
  Eet iedere dag rond een vast tijdstip en neem de tijd om te eten.  
 2. 2.
  2.
  2.
  Eet niet te snel en kauw uw voedsel goed.
 3. 3.
  3.
  3.
  Vermijd irriterende stoffen in eten (alcohol, koolzuur en pittig eten).
 4. 4.
  4.
  4.
  Heeft u in de nacht last van maagklachten? Eet dan minimaal drie uur voordat u gaat slapen uw laatste maaltijd.
 5. 5.
  5.
  5.
  Drink niet te veel koffie, thee, alcohol en dranken met koolzuur.

U vindt hier meer tips en informatie over maagklachten en een goede spijsvertering. Bekijk hier onze producten om darm- en maagklachten te verlichten.

10. Meer tijd voor uzelf 

Trek de stekker er eens wat vaker uit en doe waar u op dat moment zin in heeft. Luister naar uw favoriete muziek, ga in bad liggen, lees een tijdschrift, kijk een serie of maak een ontspannen wandeling in het bos. Want ben eens eerlijk: neemt u genoeg tijd voor uzelf?  

Tijd voor uzelf bestaat niet alleen uit geestelijke ontspanning, maar ook lichamelijke inspanning of creatief bezig zijn. Meer over ontspannen leest u hier.

Bij BENU streven we ernaar om uw gezondheidsreis te ondersteunen. Met deze goede voornemens hopen we u te inspireren om het nieuwe jaar met een frisse start te beginnen. Ontdek ons uitgebreide assortiment op de BENU webshop en maak uw jaar van gezondheid en geluk!