Vergoeding stomamateriaal

Wordt stomamateriaal vergoed?

Ja, het wordt vergoed vanuit uw basisverzekering. U heeft dan wel een voorschrift nodig van uw (huis)arts of stomaverpleegkundige.

Krijg ik een factuur?

Nee, wij sturen de factuur rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar. BENU heeft contractafspraken met alle zorgverzekeraars. U hoeft dus niets zelf vooruit te betalen of in te dienen. Wel zo makkelijk! 

Vergoeding per zorgverzekeraar

Wat er precies vergoed wordt verschilt per zorgverzekeraar. Geen zorgen. Wij zoeken voor u uit welk materiaal in uw situatie vergoed wordt. Houd altijd rekening met het eigen risico.

  • Vergoeding DSW, ASR en Caresq
    DSW, ASR en Caresq hanteren een AIP min (Apothekers Inkoop Prijs). Dit is een vergoeding op basis van de vaste prijs die door de fabrikant is vastgesteld minus een korting die door de zorgverzekeraar wordt bepaald.

  • Vergoeding VGZ en CZ
    VGZ en CZ hanteren een dagprijsvergoeding. Dit is een vaste vergoeding per klant per dag. In de overeenkomst zijn de normen en richtlijnen omschreven voor wat er binnen deze vergoeding valt.

  • Vergoeding overige zorgverzekeraars
    De overige zorgverzekeraars hanteren vaste prijzen. Dit is, afhankelijke van de type stoma, een vaste vergoeding per stuk die door de zorgverzekeraar bepaald is.

Vragen?

Kijk eerst bij de veelgestelde vragen.