10 tips om meer te bewegen

Bewegen is heel belangrijk voor uw gezondheid. Het vermindert stress en is goed voor uw weerstand. Toch kan het lastig zijn om voldoende te bewegen. Hieronder 10 tips om in uw dagelijkse leven meer te bewegen.  

 1. Houd bij hoeveel stappen u zet. 

  Weet u hoeveel u beweegt op een dag? Dit kunt u meten met een stappenteller of een app op uw telefoon. Stel een doel. Bijvoorbeeld iedere dag minstens 6.000 stappen te zetten. Lukt dit? Probeer dan een week 8.000 stappen per dag, en daarna 10.000 stappen. Een doel behalen motiveert meestal om meer te bewegen.

 2. Ga lopend of fietsend naar uw bestemming.

  We pakken al gauw de auto om ergens heen te gaan. Probeer dit af te wisselen met lopen en fietsen. Wandel bijvoorbeeld naar de supermarkt.

 3. Neem de trap in plaats van de lift.

  Woont of werkt u op een hoge verdieping? Stap dan een paar verdiepingen eerder uit de lift en neem vanaf daar de trap. Alle beetjes helpen!

 4. Loop een rondje tijdens uw lunchpauze.

  Pak tijdens de pauze uw boterham en ga een stuk wandelen. Buiten bewegen in de frisse lucht is extra gezond.

 5. Parkeer verder weg en loop het laatste stukje naar uw bestemming.

  Gaat u toch met de auto naar het werk? Parkeer dan een paar straten verderop, dan kunt u het laatste stukje lopen. Gaat u met het OV? Stap dan een halte eerder uit om het laatste stukje te lopen.

 6. Combineer een overleg / telefoontje met een wandeling.

  Moet u overleggen of bellen? Soms kan dit ook buiten. Zo heeft u 3 vliegen in 1 klap!

 7. Loop iedere ochtend en/of avond een rondje.

  Begin de dag fris met een korte wandeling. Of kies voor een avondwandeling met uw partner of een vriend(in). Niet alleen gezond, maar ook gezellig!

 8. Ga klussen of schoonmaken.

  Wilt u meer bewegen maar moet u nog klussen of schoonmaken? Geen probleem, klussen en schoonmaken zijn ook activiteiten waarbij u veel beweegt.

 9. Speel met uw kinderen.

  Ga een keertje met uw kinderen mee buiten spelen. Bijvoorbeeld een potje voetbal of tikkertje. Leuk voor uw kinderen en goed voor uw bewegingsdoel!

 10. Maak met vrienden en familie actievere afspraken.

  In plaats van thuis bijkletsen, kunt u net zo makkelijk gaan wandelen of fietsen. Wissel de activiteiten af zodat het leuk blijft.

Wilt u weten of u gezond bent? Doe dan de BENU Gezondheidscheck. Tijdens deze check kijkt u samen met een apotheker naar uw gezondheid. U krijgt meteen resultaat en advies over hoe u uw gezondheid kunt verbeteren en of u voldoende beweegt.

Koppel dat wandelt door het park