5 tips bij keelpijn

Bent u verkouden? Dan gaat dit vaak samen met keelpijn. U heeft een kriebel in uw keel en slikken en praten doen pijn. Deze pijn wordt dan ook vaak erger wanneer u moet hoesten. Met deze 5 tips kunt u keelpijn verzachten:
Middelen tegen keelpijn, thee en keelpastilles

1. Drink voldoende water
Wanneer uw keel droog is, voelt deze snel droog en geïrriteerd. Drinken helpt de pijn verzachten. Verder kan het spoelen van uw keel helpen om de bacteriën uit uw keel te halen. Drink 8 tot 10 glazen water per dag. Bekijk 5 tips om meer water te drinken. Een hoestdrank of tijmsiroop kan ook helpen om de keel te verzachten. Bijvoorbeeld van Bisolvon of Daro.

2. Gorgel met warm water
Gorgelen reinigt de keel en kan helpen bij keelpijn. Neem een glas warm water en één theelepel zout en roer tot deze is opgelost. Gorgel met uw hoofd achterover voor 30 seconden en spuug de oplossing uit. Doe dit maximaal 3 keer per dag.

3. Zuig op een (hard) snoepje of neem een zuigtablet
Als u op een snoepje (denk aan een dropje of zuurtje) zuigt, maakt u meer speeksel aan. Hierdoor smeert u uw keel, en is uw keel minder schor en droog. Probeer eens zuigtabletten of keelpastilles van de merken: Trachitol, Daro en Strepsils. Deze richten zich speciaal op keelpijn.

4. Rust goed uit
Het is een goed idee om uw lichaam de ruimte te geven om te herstellen van griep of verkoudheid waardoor u mogelijk de keelpijn heeft gekregen. Voldoende slapen is daarom één van de manieren om fit te blijven. Goed rusten kan helpen deze ziekten tegen te gaan. Lees ook: 10 tips om beter te slapen.

5. Neem een heet bad of douche of ga stomen 
Ga lekker warm douchen. De stoom die van het water afkomt hydrateert uw huid en uw droge keel. Ook komt er vaak een hoop slijm los. Adem diep in door neus en mond, zodat de stoom diep in de keel komt. Bij een warm bad helpt het om hier pepermuntolie of eucalyptusolie in te druppelen. Deze oliën verzachten de keelpijn en verminderen het hoesten.

Heeft u geen bad? Breng een grote pan met water aan de kook. Wanneer het water kookt, doe het fornuis uit en bindt een theedoek om uw gezicht. Ga nu boven de pan hangen en adem de stoom rustig in en uit. Let op dat u zich niet verbrandt! 

Keelpijn verzachten

Heeft u last van keelpijn? In de BENU Webshop vindt u bijvoorbeeld tijmsiroop en zuigtabletten die de pijn in uw keel kunnen verzachten.