Zorgverzekeraars

Elk jaar onderhandelen wij met zorgverzekeraars over de vergoeding van de zorg die wij leveren. Met veel zorgverzekeraars hebben wij al een contract. Maar met sommige nog niet. Wij vinden het belangrijk dat uw medicijnen en hulpmiddelen vergoed blijven. Bekijk daarom hieronder of wij in 2024 een contract hebben met uw zorgverzekeraar en wat u kunt doen als dat (nog) niet het geval is.

Zorgverzekeraars 2024

Zorgverzekeraars 2024

Zorgverzekeraar Contract 2024
CZ
CZ, CZ Direct, Delta Lloyd
OHRA, Just, Nationale
✓                                                               
Zilveren Kruis
Zilveren Kruis, Pro Life,
FBTO, Interpolis, De Friesland
VGZ
VGZ, Univé, IZZ, IZA
UMC, ZEKUR, Gewoon ZEKUR polis
VGZ Bewuzt, United Consumers

Menzis
Menzis, AnderZorg, HEMA
PMA, VinkVink
a.s.r.
a.s.r., Ik kies zelf van a.s.r.
?
Caresq
Aevitae
?
DSW
DSW, StadHolland
inTwente
?
Salland (ENO)
Salland, ZorgDirect
?
ONVZ
ONVZ, PNO Zorg, VvAA
Jaaah, ONVZ Expats
?
Zorg en Zekerheid
Zorg en Zekerheid, AZVZ
?
RMA
RMA, asielzoekers
?


Overzicht afspraken zorgverzekeraars voor medicijnen 

Staat er een vinkje? Dan hebben wij voor 2024 een contract met uw zorgverzekeraar voor uw medicijnen en de bijbehorende zorg. Staat er een vraagteken? Dan hebben wij nog geen contract en zijn wij nog in gesprek met de betreffende zorgverzekeraar. Wilt u zeker weten dat uw medicijnen bij BENU vergoed worden door uw zorgverzekeraar? Houd dan dit overzicht in de gaten (dit wordt wekelijks bijgewerkt) en stap eventueel op tijd over.

Tot wanneer kan ik overstappen naar een andere zorgverzekeraar? 

U heeft tot 31 december 2023 de tijd om uw huidige zorgverzekering op te zeggen. U heeft daarna nog tot en met 31 januari 2024 de tijd om een nieuwe polis te kiezen. U kunt er ook voor kiezen om later weer dezelfde polis af te sluiten. Uw keuze wordt dan met terugwerkende kracht geldig per 1 januari. Neem voor meer informatie over de dekking contact op met uw zorgverzekeraar. 

Wat als BENU geen contract heeft met mijn zorgverzekeraar? 

Dat is afhankelijk van uw polis. Het kan zijn dat u dan een deel van de rekening zelf moet betalen. Meer informatie hierover staat in uw polisblad. Heeft u hierover vragen? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.  

Kan BENU voor 1 januari 2024 alsnog een contract afsluiten?

Ja, wij zijn nog in onderhandeling met uw zorgverzekeraar. We weten alleen niet zeker of het lukt. U kunt op deze pagina altijd de laatste stand van zaken vinden. Wilt u de zorg van BENU vergoed krijgen? Zorg dan dat u een zorgverzekering afsluit bij een zorgverzekeraar waarmee wij een contract hebben.  

Meer informatie?