Op reis met incontinentie

Wilt u graag een vakantie boeken maar heeft u last van incontinentie? Incontinentie hoeft uw vakantie niet in de weg te staan. In dit artikel leest u hoe u met een gerust hart op vakantie kunt.

Een ouder stel op het strand

Incontinentiematerialen voor onderweg

Op weg naar uw vakantiebestemming kan het voorkomen dat u voor een langere tijd niet naar het toilet kunt. Daarom is het belangrijk dat u genoeg hulpmiddelen meeneemt op vakantie.

Als u inleggers gebruikt, zorg er dan voor dat u de inleggers zonder plakstrip gebruikt. Deze zijn wat dikker en kunnen meer urine/ontlasting opnemen. Naast inleggers kunt u ook kiezen voor het incontinentiebroekje. Deze blijft goed zitten en sluit goed af.

Als u alleen last heeft van ontlasting-incontinentie (poep) kunt u anaaltampons meenemen. Deze houden de ontlasting tegen totdat u de tampon eruit haalt.

Medicijnen bij incontinentie

Als een tijdelijke oplossing voor urine-incontinentie kunt u parasympaticolyticum gebruiken. Dit medicijn ontspant de overactieve spieren van de blaas. Hierdoor slaat uw blaas meer plas op waardoor de drang om te plassen vermindert. Dit medicijn is niet bij iedereen effectief en werkt niet bij mensen die last hebben van inspanningsincontinentie.

Tips voor op reis

  • Neem genoeg incontinentiemateriaal mee
    Reken voor een aantal dagen extra. Verspreid de materialen over uw handbagage en ruimbagage als u gaat vliegen.

  • Kies voor kwaliteitsmateriaal
    Bij BENU heeft u ruime keuze.

  • Gebruik de inleggers zonder plakstrip
    Deze zijn wat dikker en kunnen meer opnemen als u langere tijd niet naar het toilet kunt.

Goede incontinentiematerialen geven zekerheid

Pien Admiraal (continentieverpleegkundige bij BENU) vertelt over het taboe dat rust op incontinentie: “Het is eigenlijk helemaal niet meer nodig. Er zijn zoveel goede hulpmiddelen om er voor te zorgen dat mensen met continentieproblemen zo normaal mogelijk kunnen leven.

We merken soms ook dat mensen in een sociaal isolement raken, omdat ze niet meer naar buiten durven bijvoorbeeld. Des te belangrijker is het dat wij hen van de goede materialen voorzien, zodat ze zich weer zeker genoeg voelen om hun leven zo normaal mogelijk kunnen leven. En daar hoort op vakantie gaan natuurlijk ook bij."

Incontinentiemateriaal bij BENU

U kunt bij BENU terecht voor al uw incontinentiematerialen, zowel verzekerd als losse verkoop. Heeft u een voorschrift van uw (huis)arts? Schrijf u dan in. Wij bezorgen de materialen zo snel mogelijk bij u thuis.