BENU helpt Oekraïne

29-03-2022

Door de oorlog in Oekraïne zijn veel mensen in nood. Vanuit BENU willen wij helpen.  

Ondersteuning bij opvang vluchtelingen

Zeventien apothekers van BENU hebben zich opgegeven om ondersteuning te bieden bij de opvang van Oekraïense vluchtelingen in de veiligheidsregio Friesland. In eerste instantie gaat het om circa 2000 vluchtelingen. Zij worden opgevangen in een zogenaamde doorstroomlocatie. 

Tijdens de registratie wordt onder andere vastgelegd of mensen ziek zijn en/of een aandoening hebben en welke medicijnen zij gebruiken. Hiervoor is het noodzakelijk dat er zowel artsen als apothekers standby staan om hierbij te ondersteunen. 

Handen met Oekraïense vlag

Uitzoeken van goede alternatieve medicijnen

Clustermanager Marjan Renkema: “Uiteraard heb ik mij meteen opgegeven en ben ik blij dat ik misschien iets voor deze mensen kan doen. Ik verwacht dat wij vooral moeten uitzoeken of er goede alternatieven zijn voor de medicijnen die zij gebruiken. Ik ben blij als ik daarbij kan helpen, zodat zij hier minder zorgen over hoeven te hebben.” 

Goed voorbereid

Of de apothekers ook daadwerkelijk opgeroepen worden, is nog niet zeker. Ze zijn er in elk geval klaar voor. Clustermanager Giorgio Cisci: “Ik heb de app van Google Translate al gedownload op mijn telefoon, zodat ik teksten kan vertalen als iemand geen Engels spreekt. Daarnaast blijkt dat je in de app met je camera teksten op verpakkingen of sites kan scannen en vertalen.” 

BENU helpt vanuit heel Europa 

Wij helpen niet alleen vanuit Nederland maar vanuit heel Europa. BENU is namelijk onderdeel van de PHOENIX Groep. Vanuit Phoenix hebben wij medicijnen en medische hulpmiddelen per trein naar Lviv in Oekraïne gebracht. Ook zijn er zo’n 400 vluchtelingen mee terug gegaan naar Tsjechië. Daarnaast doneren wij, vanuit de verschillende landen in het Europese netwerk van PHOENIX, aan lokale hulporganisaties of landelijke acties zoals bijvoorbeeld Giro555.

Over BENU

BENU zet zich dagelijks in voor de gezondheid van mensen. BENU is daar waar mensen behoefte hebben aan advies over een gezonde leefstijl, de juiste medicijnen, zelfzorgproducten en medische hulpmiddelen. Thuis en in apotheken. BENU is met 3.500 medewerkers en ruim 3,4 miljoen klanten onderdeel van Brocacef Groep N.V., een groep van ondernemingen actief op het gebied van de gezondheidszorg. https://www.benu.nl/
 
contact_persoon
Neem contact op met Kim Assink
Corporate communicatiemanager