BENU kiest voor bezorgen met elektrische auto's

BENU gaat medicijnen en hulpmiddelen bezorgen met elektrische auto's. Dankzij deze investering kan BENU klanten tot aan de voordeur blijven bezorgen. Ook als de milieueisen strenger worden vanwege de uitbreiding van milieu zones. BENU zet hiermee een belangrijke stap vooruit in de verduurzaming van de lokale bezorging.

 

Zonder uitstoot

 

“We zijn blij dat de elektrische Renault Kangoo auto's betrekkelijk snel geleverd konden worden”, zegt Bart Tolhuisen, groepsdirecteur financiën: “De vraag naar elektrische transportmiddelen neemt sterk toe, doordat steeds meer steden zero-emissie zones instellen. Dit betekent dat in deze gebieden alleen voertuigen mogen rijden zonder uitstoot (van CO2, NOx en fijnstof). Dankzij de nieuwe elektrische bestelauto’s kunnen we onze medicijnen en hulpmiddelen blijven bezorgen. De nieuwe auto's leveren een belangrijke bijdrage aan het streven naar CO2 neutrale bedrijfsvoering in 2030.”

 

Directe bezorging aan BENU klanten

 

BENU zet de elektrische bestelauto’s in voor het leveren van bestellingen aan consumenten en zorginstellingen vanuit de fulfilment centers in Amsterdam en Eindhoven. Op deze locaties heeft Brocacef distributiefaciliteiten voor de professionele zorg gecombineerd met directe distributie aan consumenten. Op de daken van beide locaties zijn zonnepanelen aangebracht waardoor de bestelauto’s hier geladen worden met zelf opgewekte elektriciteit. Ook zullen lokale BENU apotheken gebruik gaan maken van de bestelauto’s om bestellingen van klanten aan huis te bezorgen. Bij een aantal apotheken is hiervoor een laadpaal geïnstalleerd.

 

Waarom dit type auto?

 

BENU heeft voor de Renault Kangoo E-Tech electric gekozen vanwege het laadvermogen. Doordat de batterijen onder de vloer zijn gemonteerd is er bijna 4 M3 ruimte en kan tot maximaal 527 kg vervoerd worden. Dankzij de lithium-ion batterij van 45 kWh heeft auto een actieradius van 300 km (WLTP). 

 

Bekijk hier meer duurzaamheidsinitiatieven van BENU.

BENU Kangoo elektrische bezorgauto