BENU Inhalatiecoach

Krijg inhalatie-instructie bij astma en COPD

Heeft u astma of COPD? Dan gebruikt u waarschijnlijk medicijnen die u met een inhalator inademt. Hoe beter u inhaleert, hoe beter de medicijnen werken en hoe beter u zich voelt. De BENU Inhalatiecoach kan u advies en tips geven in een persoonlijk gesprek in de apotheek.

  • Persoonlijk 30 minuten gesprek in de apotheek.
  • Inhalatieadvies en tips van een expert.
  • 82% waardeert het gesprek als nuttig.

BENU. Ieder mens, andere zorg.

Benu medewerker met inhalatiecoach

De juiste manier van inhaleren is belangrijk

Bij astma of COPD wordt vaak een inhalator gebruikt om medicijnen in te nemen. Hierdoor komt het medicijn direct in de longen terecht. Het voordeel is dat het medicijn zo sneller werkt en u een kleinere hoeveelheid medicijn kunt gebruiken.

De manier waarop u inhaleert is erg belangrijk. Met de juiste inhalatietechniek kunt u luchtwegklachten voorkomen. En heeft u minder kans op benauwdheidsaanvallen en hoestbuien. Ook mogelijke bijwerkingen, zoals mond- en keelklachten, komen minder vaak voor. Uw huisarts geeft u advies welke inhalator voor u het beste is. Uw BENU Apotheek geeft aanvullende instructie en informatie als u uw medicijnen komt afhalen.

Wilt u uitgebreider overleggen met een expert? Daarvoor kunt u terecht bij een van onze speciaal getrainde apothekersassistenten: de BENU Inhalatiecoach.

Ik voel me beter nu ik mijn medicijnen anders inhaleer.

Ga in gesprek met de BENU Inhalatiecoach

In een persoonlijk gesprek van 30 minuten geeft de BENU Inhalatiecoach instructies voor uw inhalatietechniek en advies over uw inhalator en medicijngebruik. U kunt in dit gesprek ook andere gezondheidsvragen stellen. Zijn er verbeteringen voor u mogelijk? Dan bespreken wij die met u en erna stemmen wij af met uw arts. Na ongeveer zes weken nemen wij contact met u op om te vragen hoe het gaat.

Interesse? Vraag in uw apotheek om een afspraak met de inhalatiecoach.

Tip van de apotheker

Eet of drink iets na het inhaleren. Dan heeft u minder kans op mond- en keelklachten.

Inhalatiecoach icon

De BENU Inhalatiecoach…

  • controleert van onze klanten de inhalatiemedicijnen.
  • nodigt jaarlijks ongeveer 12.000 klanten uit voor een gesprek.
  • wordt door 82% van de klanten als nuttig gewaardeerd.
  • geeft onze klanten met inhalatiemedicijnen een fijner gevoel.