BENU Medicijnbeoordeling

De BENU Medicijnbeoordeling is een persoonlijk adviesgesprek in uw BENU apotheek. Uw apotheker bekijkt dan samen met u hoe u zich zo goed mogelijk kunt voelen met de medicijnen die u gebruikt.

  • Bespreek uw medicijngebruik in een aparte ruimte
  • Verminder onnodige bijwerkingen
  • Bekijk samen de mogelijke verbeteringen

Voor wie is het geschikt?

De BENU Medicijnbeoordeling is geschikt voor mensen die meerdere medicijnen tegelijk gebruiken. Bij het combineren van medicijnen heeft u namelijk een grotere kans op bijwerkingen. Ook kunnen verschillende medicijnen soms niet goed op elkaar reageren.

Wanneer kan ik langskomen?

Bent u klant bij BENU? Dan ontvangt u vanzelf een uitnodiging als u in aanmerking komt voor dit persoonlijke adviesgesprek. Onze slimme BENU Medicijnscan geeft uw apotheker automatisch een signaal.

U kunt ook zelf een Medicijnbeoordeling aanvragen bij uw apotheker. Houd er wel rekening mee dat een BENU Medicijnbeoordeling niet altijd vergoed wordt door uw zorgverzekering. Uw BENU Apotheker kan dit voor u uitzoeken.

BENU. Ieder mens, andere zorg.

Apotheker en klant bespreken medicijnen

Waaruit bestaat een BENU Medicijnbeoordeling?

De BENU Medicijnbeoordeling begint met een persoonlijk gesprek in de spreekkamer van uw apotheek. Samen nemen wij uw medicijnen, innamemomenten en leef- en eetgewoonten door. Dit doen wij om er zeker van te zijn dat uw medicijngebruik nog steeds aansluit bij uw situatie. Bepaalde levensmiddelen kunnen de werking van uw medicijnen namelijk beïnvloeden. Bijvoorbeeld melk en alcohol kunnen een ongewenste wisselwerking hebben met medicijnen.

Verbeteringen

Zijn er verbeteringen voor u? Dan passen wij in overleg met uw arts uw medicijngebruik aan. Het kan bijvoorbeeld beter zijn om te veranderen van medicijn, de combinatie van medicijnen aan te passen, ze anders te gebruiken of zelfs te stoppen. Stoppen of afbouwen doet u niet zomaar. Lees ook: Medicijnen afbouwen.

De BENU Medicijnbeoordeling…

  • begint met een persoonlijk gesprek in de apotheek.
  • bekijkt jaarlijks voor 50.000 klanten hun situatie en medicijngebruik.
  • wordt door 77% van de klanten als nuttig gewaardeerd.
  • geeft klanten die meerdere medicijnen gebruiken een fijner gevoel.
Stappenplan medicijnbeoordeling

Help uw medicijngebruik verbeteren

Veranderen uw persoonlijke omstandigheden? Heeft u last van klachten? Of gebruikt u medicijnen die zonder recept verkrijgbaar zijn, zoals pijnstillers? Laat het ons weten.


Bent u nog geen klant van BENU maar wilt u wel gebruik maken van de BENU Services? Schrijf u dan nu in.