BENU Online Zelfzorgcheck

man en vrouw zitten op de bank met laptop

Check of uw zelfzorgmiddel samen kan met uw medicijn

Wilt u naast uw medicijnen ook een zelfzorgmiddel zoals paracetamol gebruiken? Voorkom onnodige bijwerkingen en check eerst met de online BENU Zelfzorgcheck of het zelfzorgmiddel samen kan met uw medicijn. Door de combinatie kan er namelijk een wisselwerking tussen de stoffen ontstaan die bijwerkingen kunnen opleveren.

Zelfzorgmiddelen zijn medicijnen die u kunt kopen zonder recept van uw (huis)arts. Voorbeelden zijn ibuprofen, paracetamol, diarreeremmers en maagtabletten. Via de online BENU Zelfzorgcheck krijgt u direct extra zekerheid!

 • Voorkom onnodige bijwerkingen
 • Ontvang direct resultaat
 • Krijg online advies van uw BENU Apotheker
Doe de zelfzorgcheck

Hoe werkt het

De BENU Zelfzorgcheck is een gratis online service. De BENU Zelfzorgcheck checkt één zelfzorgmiddel met één medicijn en geeft direct resultaat over de kans op bijwerkingen. De zelfzorgcheck bekijkt de werkzame stoffen van deze medicijnen. Hierdoor krijgt u bij BENU extra zekerheid wanneer u dat nodig heeft! 

Goed om te weten

Krijgt u een nieuw medicijn op recept en gebruikt u al een zelfzorgmiddel? Geef dit dan gelijk aan bij uw BENU Apotheker. De apotheker controleert dan voor u of dit samen gaat met uw zelfzorgmiddel. Ook krijgt u dan advies over een beter alternatief als dat nodig is. 

Zelfzorgcheck icoon

De BENU Zelfzorgcheck...

 • checkt online uw zelfzorgmiddel met uw medicijn.
 • geeft snel resultaat of er kans is op bijwerkingen.
 • geeft u extra zekerheid wanneer u dat nodig heeft.

Wat kan de werking van uw medicijnen beïnvloeden?

Er zijn verschillende mogelijkheden die invloed hebben op de werking van uw medicijnen, onder andere:

 • Een wisselwerking met het gebruik van twee of meerdere medicijnen. 
 • Het gebruik van meerdere pijnstillers tegelijk. Het verdubbelt zelfs de kans op bijwerkingen zoals maagdarmklachten.
 • Het gebruik van alcohol.
 • Lichaamsgewicht, met name bij kinderen.
 • Een verminderd afweersysteem zoals bijvoorbeeld bij HIV-patiënten.
 • Sommige zelfzorgmiddelen kunnen schadelijk zijn tijdens een zwangerschap, als u zwanger wilt worden of als u borstvoeding wilt geven.

Heeft u persoonlijk advies nodig? Ga dan naar uw BENU Apotheek. Uw eigen apotheker is op de hoogte van uw persoonlijke omstandigheden en kan u uitgebreid begeleiden bij uw medicijngebruik. De actuele openingstijden vindt u in de apotheekzoeker.

Schema zelfzorgcheck

Waarom de BENU Zelfzorgcheck

Met de BENU Zelfzorgcheck kunnen we beter voorkomen dat klanten met ongewenste bijwerkingen rondlopen. Klanten kopen namelijk zelfzorgmiddelen die niet goed samengaan met hun medicijn. Voorbeelden zijn paracetamol, diarreeremmers en maagtabletten. Deze zijn overal te koop en daardoor hebben wij geen goed zicht op wat een klant gebruikt. De bijsluiter geeft meestal ook geen informatie over de werking van het zelfzorgmiddelen op een specifiek medicijn. Zo komt het dus regelmatig voor dat klanten opeens bijwerkingen krijgen van een medicijn dat ze al jaren probleemloos gebruiken. Meestal heeft dit te maken met de wisselwerking tussen een zelfzorgmiddel en het medicijn. De BENU Zelfzorgcheck zorgt dat klanten nu altijd en overal tussentijds hun medicijngebruik kunnen checken. Samen kunnen we vervelende bijwerkingen voorkomen.

Sultan Saglam
Apotheker BENU Reyeroord