Gezicht reinigen: 6 tips

Wil u ook een stralende huid? Dat begint met het goed reinigen van uw huid. Verwijder altijd uw make-up met de juiste reinigingsproducten voordat u gaat slapen.

Zelfs als u geen make-up gebruikt is het een goed idee om uw gezicht en hals te reinigen om uw huid gezond te houden. Hieronder 6 tips voor een goede reiniging van uw gezicht.

Vrouw wast haar gezicht

Waarom moet u uw gezicht schoonmaken?

Gaat u slapen met make-up op? Dit kunt u beter niet doen. Uw poriën raken dan verstopt en dit zorgt voor een duffe huid, puistjes, acne of steenpuisten.

En als u geen make-up gebruikt?

Ook als u geen make-up gebruikt is het belangrijk om uw gezicht schoon te maken. Uw huid wordt overdag blootgesteld aan allerlei stoffen die ervoor zorgen dat u een onzuivere huid krijgt. Uw huid moet s ‘avonds kunnen ademen en herstellen van deze stoffen, daarom is reinigen zo belangrijk.

Bekijk onderstaande reinigingstips voor een stralende huid!

Tip 1 - Zorg dat uw reinigingsproducten bij uw huid passen

Elke huid heeft andere zorg nodig. Zo heeft een droge huid andere ingrediënten nodig dan een gevoelige huid. Kies een product dat bij uw huid past.

Tip 2 – Was uw gezicht met lauw water

Warm water zorgt ervoor dat uw huid geïrriteerd raakt in combinatie met een reinigingsproduct. IJskoud water is ook een afrader, zeker als u last heeft van couperose (gesprongen adertjes). Gebruik daarom lauwwarm water om uw gezicht schoon te maken.

Tip 3 - Maak uw make-up kwasten regelmatig schoon

Gebruikt u make-up? Zorg er dan voor dat u de kwasten goed reinigt. Vieze kwasten vergroten namelijk de kans op acne, huidirritaties, huiduitslag en een huidinfectie. Uw kwasten trekken veel bacteriën aan, als u deze kwasten niet schoonmaakt smeert u steeds dezelfde bacteriën op uw huid.

Tip 4 - Was uw gezicht niet te vaak

Tweemaal op een dag uw gezicht wassen is voldoende. U kunt het beste uw gezicht ‘s ochtends en ‘s avonds wassen of na het sporten. Als u uw gezicht vaker wast, kan dit huidirritatie veroorzaken.

Tip 5 - Raak uw gezicht niet te vaak aan

Wanneer u uw gezicht aanraakt, komen de bacteriën die op uw hand zitten op uw gezicht. Door het aanraken kunt u sneller last krijgen van een duffe en onzuivere huid. Ook voordat u uw gezicht reinigt is het verstandig om uw handen te wassen met zeep.

Tip 6 - Gebruik na het reinigen van uw gezicht een passende crème

Kijk welke crème toepasselijk is (dag- of nachtcrème). Dit zorgt ervoor dat de crème beter in uw huid trekt.

Huidverzorging en reiniging bij BENU

Heeft u nog geen dag- of nachtcrème? Bij BENU hebben we verschillende crèmes van Vichy, La Roche Posay, Eau Thermale Avène en Eucerin. U vindt ze in alle BENU Apotheken en in de BENU Webshop. Weet u niet welke crème passend is bij uw huid? Vraag uw apotheker om advies.