Zonnebrand 1 jaar houdbaar

Iedereen houdt van een paar zonnestralen. Maar hoe geniet u veilig van de zon tijdens de zomer of op zonvakantie? Tijd om op onderzoek uit te gaan. Een veelgehoorde opvatting is dat zonnebrandcrème maar één jaar houdbaar is. Maar klopt dat? We gaan langs bij BENU Apotheek, maar natuurlijk niet voordat we polsen bij mensen op straat…

'Zonnebrand is maximaal 1 jaar houdbaar' - Waar!

Zonnebrandcrème heeft een beperkte houdbaarheid. Als de zonnebrandcrème langer dan 12 maanden open is, vermindert de werking van de beschermende ingrediënten in de crème.

Dit gaat sneller wanneer de zonnebrandcrème aan hoge temperaturen wordt blootgesteld, zoals tijdens een dagje aan het strand. De beschermende werking van de crème wordt hierdoor minder. Je kunt niet meer vertrouwen op de beschermingsfactor die op de fles staat.

Bewaaradvies zonnebrandcrème 

Zoals apothekersassistente Marieke in de video aangeeft: temperatuurverschillen kunnen de houdbaarheid van zonnebrandcrème verkorten. Daarom is het belangrijk om uw zonneproducten op de juiste manier te bewaren. Laat de zonnebrand niet in de zon liggen en bewaar het op een droge plek.

Wilt u meer weten over de houdbaarheid van zonnebrand of heeft u andere vragen? Uw BENU Apotheek helpt u graag verder.