StomazorgPlus brengt complicaties bij stomadragers sneller in beeld

BENU is gestart met een nieuwe service: StomazorgPlus. Klanten die bij BENU hun stomamateriaal afnemen krijgen extra aandacht en service met als doel om complicaties eerder te signaleren. Als er complicaties zijn, dan kan de stomaverpleegkundige van BENU snel schakelen met de behandelaar van de klant of, indien gewenst, helpen bij een oplossing.

Complicaties bij stomadragers

70% van de stomadragers krijgt vroeg of laat te maken met een of meer complicaties zoals irritatie, lekkage of een parastomale hernia. Belangrijk is daarom de keuze voor het juiste stomamateriaal en dat een stomadrager bij een beginnende complicaties snel de juiste zorg en begeleiding krijgt. StomazorgPlus van BENU helpt hierbij.

Zorgprofessional van BENU met een klant

StomazorgPlus

Alle klanten van BENU krijgen StomazorgPlus aangeboden. Hiermee krijgen klanten een aantal extra services aangeboden waar gemak, zekerheid en aandacht centraal staan. Bijvoorbeeld:

  • De stomaverpleegkundige van BENU brengt de eerste bestelling met stomamateriaal bij de klant thuis en geeft uitleg.
  • Bij de eerste bestelling ontvangt de klant een praktisch en informatief startpakket.
  • Bij vragen kunnen klanten rechtstreeks in contact komen met de stomaverpleegkundige van BENU.
  • Klanten kunnen een huisbezoek aanvragen, in overleg met hun eigen stomaverpleegkundige, bijvoorbeeld als er hulp nodig is met de stoma of voor het aanmeten van een stomasteunbandage.
  • BENU stemt indien nodig de zorg van klanten af met een mantelzorger, thuiszorgmedewerker of hun eigen stomaverpleegkundige.
  • Klanten krijgen bij iedere bestelling een stomacontrolelijst met gerichte vragen over hun stoma en het materiaal zodat we eerder problemen of complicaties ontdekken.
  • Klanten ontvangen nieuwsbrieven met informatie en tips als hulp om zo optimaal mogelijk te leven met een stoma.

Kennismaken?

Wilt u meer weten over StomazorgPlus en/of vrijblijvend kennismaken met BENU om te zien of we wat voor elkaar kunnen betekenen? Vraag hier een kennismakingsgesprek aan.