Assortiment Wond- en Compressiezorg

Bij BENU kunt u heel eenvoudig bestellen uit het meest complete assortiment voor:

  • Wondzorg
  • Compressietherapie (o.a. TEK)
  • Oogaandoeningen
  • Eczeembehandelingen
  • Littekentherapie

Wondzorg

De behandeling van wonden is een uiterst diffuus gebied, met een grote verscheidenheid aan soorten wonden en daarbij horende behandelingen en producten. Voorbeelden van veelvoorkomende indicaties zijn oncologische wond, recidiverende wond, wond na trauma, wondinfectie en ulcus cruris/wond bij circulatiestoornis, soms in combinatie met oedeem.

Compressietherapie

De inzet van compressietherapie komt voor bij diverse vormen van oedeem. Bijvoorbeeld lymf-, veneus- (CVI) of lipoedeem. Ook bij een Ulcus Cruris (open been) is na het sluiten van de wond vaak compressie noodzakelijk.

  • Wij leveren hiervoor vele soorten zwachtels, zwachtelsystemen en polstermateriaal op voorraad. Ook leveren we diverse merken Ulcuskousen en Therapeutische Elastische Kousen (TEK). Daarnaast kunt u bij ons terecht voor de nieuwere, innovatieve compressieproducten. 

Oogaandoeningen

Amblyopie (lui oog) komt voor bij een klein deel van de kinderen in Nederland. Een van de beschikbare behandelingen van deze oogaandoening is occlusietherapie.

  • Wij leveren de oogpleisters die voor deze behandeling nodig zijn. Denk hierbij aan merken zoals Opticlude, Ortopad en Pro Ophta.

Eczeembehandeling

De behandeling van eczeem is erop gericht om de ontstekingsreactie in de huid te verminderen of te laten verdwijnen en de huid zacht en soepel maken. Dit gebeurt meestal met zalven en crèmes. De ingesmeerde plekken kunt u afdekken met gewone anti-krabpakken. Hiermee kunt u voorkomen dat de aangedane huid weer wordt open gekrabd.

  • Wij leveren alle krabpakken die vergoed worden, zoals bijvoorbeeld Tubifast. Antibacteriële verbandpakken bij eczeem worden door de zorgverzekeraars al enige tijd niet meer vergoed.

Littekentherapie

Littekenvorming is een natuurlijk proces waarbij het lichaam wonden dicht en een nieuwe huid creëert. Tijdens dit proces is het mogelijk dat littekens verharden of verdikken. Dit kan leiden tot zowel lichamelijke als psychische problemen. Langdurig gebruik van siliconen gels of sheets corrigeren abnormale groei van het litteken en normaliseren het helingsproces.

  • Wij leveren alle producten die vanuit de basisverzekering vergoed worden, zoals BAP Scarcare, Scarban, Scarview, Newgel en Mepiform.

Medische hulpmiddelen voor uw cliënt nodig?

Maak een account aan in ons Online Voorschrijf en Informatie Systeem (OVIS). U kunt zelf uw producten kiezen en wij leveren bijna alle artikelen direct uit onze voorraad.