Over BENU

Gezond zijn en blijven

BENU is meer dan een apotheek. Of u nu medicijnen, medische hulpmiddelen, zelfzorgproducten of leefstijladvies nodig heeft. BENU helpt iedereen gezond te zijn en te blijven.

Dit doen wij online en vanuit 345 BENU Apotheken in het land.

BENU. Ieder mens, andere zorg.

Met ruim 3,6 miljoen klanten en 3500 medewerkers is BENU een van de grootste zorgverleners in Nederland. Samen met (huis)artsen, verpleegkundigen, thuiszorgmedewerkers en andere zorgverleners streven we naar een optimale samenwerking om iedereen van de juiste zorg te voorzien. Slimme, persoonlijke en toegankelijke zorg. Dat is onze ambitie.

Vergoede zorg

BENU heeft contractafspraken over het leveren van medische hulpmiddelen, services en medicijnen met alle zorgverzekeraars. De kosten declareren wij rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

BENU Webshop

Voor vrij verkrijgbare hulpmiddelen en medicijnen (niet-vergoede zorg) kunt u terecht in de BENU Webshop of bij uw lokale BENU Apotheek.

Onderdeel van Brocacef

BENU is onderdeel van de Brocacef Groep en de Phoenix Group, een grote Europese speler in de farmaceutische zorg. Bekijk onderstaande bedrijfsvideo voor meer informatie.

BENU bestaat uit verschillende onderdelen

  • Apotheken, dat kunnen BENU-apotheken zijn van BENU Apotheken B.V. (KvK 30166253, statutair gevestigd in Maarssen), maar ook BENU-apotheken waarin BENU Nederland B.V. (KvK 30094693, statutair gevestigd in Maarssen) een (indirect) belang heeft of franchisenemers.
  • Hulpmiddelenzorg geleverd door BENU Direct B.V. (KvK-nummer 32075541, statutair gevestigd in Maarssen) of Declacare B.V. (KvK-nummer 24369282, statutair gevestigd in Maarssen).
  • BENUShop geëxploiteerd door Retail E-commerce B.V. (KvK-nummer 70302456, statutair gevestigd in Maarssen).