Therapeutische Elastische Kousen (TEK)

Therapeutisch Elastische Kousen (TEK) worden in de volksmond ook wel steunkousen genoemd. Deze worden onder meer voorgeschreven als de bloedsafvoer in benen niet optimaal is.

Dit gebeurt bijvoorbeeld door verwijde aderen of ten gevolge van een trombose. Of als er sprake is van een beschadiging van de lymfevaten. Hierdoor kan er vocht in de armen of benen blijven zitten (oedeem). 

Vaak dient het oedeem eerst met zwachtels verminderd te worden. Om nieuwe oedeemvorming te voorkomen kunnen er therapeutische elastische kousen voorgeschreven worden. Dit kan eventueel ook een ander compressiehulpmiddel zijn, zoals een verband met klittenband.

Bij BENU kunt u terecht voor TEK, zwachtels en andere compressiemiddelen. Wij leveren deze onder de naam DeclaCare (onderdeel van BENU).

Aanmeten steunkousen

Voor het aanmeten werken we samen met ervaren en erkende aanmeters (bandagisten of oedeemtherapeuten) van Wondzorg Arnhem. Binnen dit samenwerkingsproces worden de juiste producten uitgeleverd en aangemeten. De vergoeding van de kosten declareren we rechtstreeks bij de zorgverzekeraar van uw cliënt. 

Bereikbaarheid

De administratie van DeclaCare is op werkdagen telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 010-5938127 tussen 9.00u. – 17.00 uur. U kunt ons natuurlijk ook altijd mailen via info@declacare.nl. 

Aanmeetlocaties

Op de site van Wondzorg Arnhem vindt u alle benodigde (schriftelijke) informatie over bereikbaarheid, procedures, gebruik, vergoedingen, instructies voor aan- en uittrekken, wachttijden, levertijden etc. van Therapeutisch Elastische Kousen.   

Kwaliteitseisen Therapeutische Elastische Kousen

De lijst van Bernink is het Nederlands register van Therapeutisch Elastische Kousen die aantoonbaar aan de hoge kwaliteitseisen van Bernink voldoen. De eisen worden door de Nederlandse betrokkenen in de markt ondersteund. De lijst is een initiatief van CompNed en wordt beheerd door het Centrum voor Certificatie onder auspiciën van CompNed.

Erkende leveranciers van Therapeutische Elastische Kousen, zoals DeclaCare en al onze aangesloten aanmeetlocaties, leveren uitsluitend kousen die op de Lijst van Bernink staan. U vindt de Lijst van Bernink hier: www.lijstvanbernink.nl. 

SEMH

DeclaCare en de samenwerkende aanmeetlocaties zijn vermeld bij / gecertificeerd door de Stichting Erkenningsregeling Leveranciers Medische Hulpmiddelen. De SEMH is een onafhankelijke organisatie die in samenspraak met de branche, gebruikersorganisaties en zorgverzekeraars eisen opstelt waaraan een erkend leverancier dient te voldoen. Elk jaar controleert de SEMH aan de hand van een toetsing of de leveranciers aan deze eisen voldoen.  Meer informatie over de SEMH vindt u op www.semh.nl