Medicijnen

 • Gebruik medicijnen

  Gebruik medicijnen

  Terug naar categorieen
  • Voor een vraag over uw medicijn kunt u het beste contact opnemen met uw BENU Apotheker. Uw apotheker heeft inzicht namelijk als enige inzicht in uw dossier en kan u daarom persoonlijk het beste helpen. U kunt een bericht sturen naar uw apotheker via Mijn BENU. Heeft u nog geen Mijn BENU account? Zoek dan de contactgegevens van uw apotheek via de apotheekzoeker.
  • Uw apotheker houdt overzicht op de verschillende medicijnen die u gebruikt en checkt of deze samen kunnen. Gebruikt u ook medicijnen zonder recept? Of heeft u medicijnen uit het ziekenhuis die niet bij ons bekend zijn? Meld deze bij uw apotheker. Zo kan uw apotheker checken of u deze medicijnen veilig samen kunt gebruiken. Lees ook: medicijnen combineren.
  • Heeft u een andere vraag over uw medicijn? Op de pagina Medicijnen vindt u allerlei informatie over het gebruik en bewaren van medicijnen.

   Voor een persoonsgebonden vraag over uw medicijn vragen wij u contact op te nemen met uw BENU Apotheker. Uw apotheker heeft namelijk als enige inzicht in uw dossier en kan u het beste advies geven. Stuur een bericht via Mijn BENU naar uw apotheker of zoek de contactgegevens via de apotheekzoeker.

 • Medicijnen ontvangen

  Medicijnen ontvangen

  Terug naar categorieen
  • Als u een herhaalrecept heeft kunt u een herhaling van uw medicijnen krijgen. Vraag een herhaalrecept aan bij uw (huis)arts. Wilt u automatisch een herhaling van uw medicijnen ontvangen? Lees meer over de BENU Herhaalservice.
  • Soms is uw medicijn tijdelijk niet leverbaar. Bijvoorbeeld door een medicijntekort. Uw apotheker zoekt altijd naar het best passende alternatief. Het is niet altijd vooraf bekend wanneer uw (merk) medicijn weer leverbaar is. Lees ook: medicijntekorten.
  • Soms ontvangt u een ander merk of kleur medicijn dan u gewend bent. De werkzame stof is hetzelfde. Het merk of uiterlijk zegt niets over de werking van het medicijn.

   Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u een ander medicijn krijgt. Bijvoorbeeld een medicijntekort, een verandering in de vergoeding of een prijsstijging. Lees ook: Medicijnwissel.

  • De verpakking van medicijnen moet voldoen aan een aantal eisen, waaronder stevigheid. Dit om te voorkomen dat belangrijke medicijnen tijdens het logistieke proces niet per abuis bij een andere klant terecht komen. Soms ziet u daarom nog extra plastic om uw medicijnen.

   Op dit moment testen wij papieren verpakkingen die voldoen aan deze eisen. Zodra dit mogelijk is zullen wij hierop overgaan. Lees ook: Duurzaamheid bij BENU.

 • Op reis
  • Het is verstandig om een medicijnoverzicht mee te nemen als u op reis gaat. Dit kan handig zijn bij noodgevallen. Bij een vliegreis kunt u het medicijnoverzicht ook nodig hebben als u medicijnen of naalden in uw handbagage meeneemt. Lees meer op de pagina: Medicijnen mee op reis en vraag daar ook uw medicijnoverzicht aan.

  • Gebruikt u middelen die onder de Opiumwet vallen? Dan heeft u in het buitenland een speciale verklaring nodig. Dit geldt voor medicijnen zoals ADHD-medicijnen, sterke pijnstillers, medicinale cannabis, bepaalde kalmeringsmiddelen, slaapmiddelen en sommige epilepsiemedicijnen. Het kan een Engelstalige medische verklaring zijn of een Schengen verklaring. Dit is afhankelijk van waar u naar toe gaat. Lees meer over wat u nodig heeft en hoe u de verklaring aan kunt vragen op de paginaMedicijnen mee op reis.

  • Met diabetes op reis moet u op verschillende dingen letten. Het klimaat, de tijd en uw activiteiten kunnen anders zijn. Dat heeft invloed op uw bloedsuikerspiegel. Ga daarom goed voorbereid op reis en neem altijd een diabetespaspoort mee op vakantie. Lees ons advies en bekijk de checklist op: Op reis met diabetes.
  • Neem uw medicijnen mee in uw handbagage. Let wel op de eisen die gelden bij uw vliegmaatschappij. Lees meer op: Medicijnen mee op reis.