BENU Gezondheidscheck

Krijg advies over uw gezondheid

Hoe weet u of u gezond bent? Uw gezondheid wordt beïnvloed door allerlei factoren waaronder: uw bloeddruk, cholesterol, BMI, buikomtrek, uw bloedsuikerwaarde en uw leefstijl. Op basis van deze waarden hebben we de BENU Gezondheidscheck ontwikkeld. 

Tijdens de BENU Gezondheidscheck kijkt u samen met uw BENU Apotheker naar uw gezondheid. De Gezondheidscheck geeft door metingen en vragen direct inzicht in hoe gezond u bent. De vragen gaan over uw voeding, beweging, slapen, stress, roken en het gebruik van alcohol. Op basis van de resultaten krijgt u persoonlijk advies over hoe u uw gezondheid kunt verbeteren.

  • Krijg deskundig advies van uw zorgverlener.
  • Test uw gezondheid op 10 belangrijke lichaamswaarden.
  • Ontvang direct uw persoonlijke gezondheidsrapport.

Tips ter voorbereiding

  • Eet en drink niet, stop minimaal 2 uur van tevoren om de uitslag niet te beïnvloeden.
  • Draag losse kleding. Bij het meten van de bloeddruk moet de bovenarm worden vrijgemaakt.

Wat kunt u verwachten na de test?

Op basis van de testresultaten en de antwoorden op de vragen over uw leefstijl krijgt u advies over vervolgstappen en over wat u zelf kunt doen. Denk hierbij aan een plan met leefstijlveranderingen. Hieronder valt: beweging, ontspanning, voedingsadvies en een doorverwijzing naar een leefstijlcoach in uw regio.

Voor wie is de BENU Gezondheidscheck geschikt?

De BENU Gezondheidscheck is geschikt voor personen tussen de 18 en 65 jaar. De gezondheidscheck is niet geschikt als u zwanger bent. De BENU Gezondheidscheck vervangt niet het diagnostisch onderzoek van de huisarts, maar geeft u inzicht in uw gezondheid. De check is minder geschikt als u diabetes type 1, 2, een hart- of vaatziekte of in behandeling bent bij een arts voor een andere chronische aandoening.

Bij welke apotheken kunt u de Gezondheidscheck doen?

U kunt bij 115 BENU Apotheken terecht voor een BENU Gezondheidscheck. In de afsprakenplanner ziet u de beschikbare locaties en dagen.

Kosten BENU Gezondheidscheck

De BENU Gezondheidscheck kost slechts € 44,95. Mogelijk dekt uw zorgverzekeraar of een lidmaatschap (een deel van) de kosten. Bekijk hiervoor de vergoedingen van uw zorgverzekeraar. Na de Gezondheidscheck ontvangt u een persoonlijk gezondheidsrapport.

Logo gezondheidscheck

De BENU Gezondheidscheck...

  • begeleidt u om u zo goed mogelijk te laten voelen.
  • verkleint de kans op chronische aandoeningen.
  • geeft onze BENU klanten een veilig gevoel.

Waarom is de BENU Gezondheidscheck nodig?

Steeds meer Nederlanders hebben het metabool syndroom. BENU wilt mensen hiervan bewust maken. Het metabool syndroom is een combinatie van vijf gezondheidsklachten die met elkaar te maken hebben.

Door het metabool syndroom neemt uw gewicht steeds meer toe en wordt uw conditie steeds slechter. Dit is gevaarlijk want dit leidt tot meer risico’s voor uw gezondheid. Met het metabool syndroom heeft u een verhoogd risico op diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Ook heeft u een grotere kans op beroertes en hartaanvallen.

Meer weten? Lees hier meer over het metabool syndroom.

De check op mijn gezondheid door mijn apotheker geeft mij een veilig gevoel.

Schema voor de BENU Gezondheidscheck