BENU Gezondheidscheck

Krijg advies over uw gezondheid

Uw gezondheid wordt beïnvloed door allerlei factoren waaronder: uw bloeddruk, cholesterol, BMI, buikomtrek, uw bloedsuikerwaarde en uw leefstijl. Tijdens de BENU Gezondheidscheck checkt de BENU apotheker u op 10 belangrijke waarden die van invloed zijn op uw gezondheid. Zo krijgt u direct inzicht in hoe gezond u bent! Ook krijgt u persoonlijk advies over hoe u uw gezondheid kunt verbeteren.

Voordelen

  • Krijg deskundig advies van uw zorgverlener.
  • Check uw gezondheid op 10 belangrijke waarden.
  • Ontvang direct uw persoonlijke gezondheidsrapport.

Wat kunt u verwachten van de BENU Gezondheidscheck?

De apotheker meet 5 belangrijke lichaamswaarden zoals uw bloeddruk, buikomtrek, bloedsuikerwaarde, BMI en cholesterol. Daarna stellen wij vragen over uw voeding, beweging, slaappatroon, stress, roken en het gebruik van alcohol. Op deze manier krijgt uw apotheker een goed beeld van hoe gezond u bent en waar de verbeterpunten liggen. De gezondheidscheck duurt ongeveer 30 minuten.

Zo werkt het

Stappenplan persoonlijk advies

De resultaten

De resultaten krijgt u mee in een persoonlijk gezondheidsrapport. Ook krijgt u persoonlijk advies over hoe u uw gezondheid kunt verbeteren. Denk hierbij aan een plan met leefstijlveranderingen zoals hoe u meer kunt bewegen, ontspannen of uw voeding kunt aanpassen. Soms is een doorverwijzing naar de huisarts of leefstijlcoach in uw regio van toepassing.

Klantbeoordeling 9,3

Voor wie is de BENU Gezondheidscheck geschikt?

De BENU Gezondheidscheck is geschikt voor personen tussen de 18 en 65 jaar en is niet geschikt als u zwanger bent. De BENU Gezondheidscheck vervangt niet het diagnostisch onderzoek van de huisarts, maar geeft u inzicht in uw gezondheid. De check is minder geschikt als u diabetes type 1, 2, een hart- of vaatziekte of in behandeling bent bij een arts voor een andere chronische aandoening.

Waar kunt u de BENU Gezondheidscheck doen?

U kunt bij de meeste BENU Apotheken terecht voor een BENU Gezondheidscheck. In de afsprakenplanner ziet u de beschikbare locaties en dagen.

Kosten

De BENU Gezondheidscheck kost € 44,95. Mogelijk dekt uw zorgverzekeraar of een lidmaatschap (een deel van) de kosten. Bekijk op de site van uw zorgverzekeraar of deze check voor u vergoed wordt. 

Bent u verzekerd via a.s.r.?

Dan krijgt u een aangepaste gezondheidscheck aangeboden van 15 minuten waarin 5 belangrijke lichaamswaarden worden gemeten. U krijgt geen persoonlijk adviesrapport. Zie voor meer informatie uw dekkingsoverzicht van a.s.r.

De BENU Gezondheidscheck...

  • wordt aangeraden door 98% van de deelnemers.
  • verkleint de kans op chronische aandoeningen.
  • geeft onze BENU klanten een veilig gevoel.

Waarom bieden wij de BENU Gezondheidscheck aan?

Wij vinden het belangrijk dat u gezond bent en blijft. Ook willen wij mensen bewust maken van het metabool syndroom. Steeds meer mensen hebben dit. Het metabool syndroom is een combinatie van vijf gezondheidsklachten die met elkaar te maken hebben.

Door het metabool syndroom neemt uw gewicht steeds meer toe en wordt uw conditie steeds slechter. Dit is gevaarlijk want dit leidt tot meer risico’s voor uw gezondheid. Met het metabool syndroom heeft u een verhoogd risico op diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Ook heeft u een grotere kans op beroertes en hartaanvallen.

Lees meer over het metabool syndroom.

De check op mijn gezondheid door mijn apotheker geeft mij een veilig gevoel.