BENU bezorgt medicijnen op zonne-energie

BENU Apotheken is een pilot gestart om medicijnen met behulp van zonne-energie te bezorgen, bij mensen thuis in Rotterdam. Hiervoor maakt BENU gebruik van de SunRider: de eerste cargo e-bike ter wereld die zichzelf oplaadt door middel van zonne-energie.


De solar cargo e-bike is een uitvinding van het Nederlandse bedrijf Need The Globe. De SunRider haalt dagelijks de medicijnen op bij de hub van BENU in Rotterdam en levert deze af bij klanten van BENU Apotheken in Rotterdam. De intentie is om meer SunRiders in te zetten voor stadsdistributie.

BENU heeft de ambitie om de nummer één zorgpartner te zijn waar mensen bewust voor kiezen. Daarbij hoort niet alleen de zorg voor de gezondheid; BENU Apotheken wil met haar dienstverlening ook zorg dragen voor de leefomgeving van mensen om kwaliteit van leven te waarborgen.

Sunrider pickup
Achterkant Sunrider

BENU Apotheken levert medicijnen met behulp van zonne-energie

De SunRider is een vooruitstrevende oplossing voor stadsdistributie, omdat de fiets zichzelf tijdens gebruik oplaadt met zonne-energie. Op een dag kan er meer dan 100 km worden afgelegd met de SunRider en de fiets heeft een laadvermogen van 150 kg. Mocht het nodig zijn dan kan de SunRider altijd worden opgeladen via het elektriciteitsnet, net als een reguliere e-bike. Maar zolang er licht is, laadt de batterij op.

Over BENU

BENU zet zich dagelijks inzet voor de gezondheid van mensen. BENU is daar waar mensen behoefte hebben aan advies over een gezonde leefstijl, de juiste medicijnen, zelfzorgproducten en medische hulpmiddelen. Thuis en in apotheken. BENU is met 3.500 medewerkers en ruim 3,4 miljoen klanten onderdeel van Brocacef Groep N.V., een groep van ondernemingen actief op het gebied van de gezondheidszorg. Bij Brocacef Groep werken ca. 5.400 medewerkers. benu.nl

Over Need The Globe

Het Nederlandse bedrijf Need The Globe (NTG, opgericht door Chris Cramer en Chris van Houdt) heeft een duidelijke missie: het ontwikkelen van een planeet-georiënteerde fietsbeweging in combinatie met duurzame energie. NTG streeft ernaar om zo veel mogelijk mensen aan het fietsen te krijgen en die mensen daarbij te voorzien van schone energie. Zo werkt NTG aan gezondere en leefbaardere stedelijke omgevingen, niet alleen voor huidige maar ook voor toekomstige generaties. NTG is aangesloten bij de Alliance for Solar Mobility. Energie is waar het allemaal om draait: een maximale opbrengst, een minimaal verbruik, met een optimale vitaliteit boost voor de gebruiker. Meer informatie op sunrider.bike