Vergoeding incontinentiemateriaal
Wordt incontinentiemateriaal vergoed?
Ja, absorberende en afvoerende incontinentiematerialen worden vergoed vanuit de basisverzekering. U heeft wel een voorschrift van uw (huis)arts nodig. Deze voegt u toe aan het online inschrijfformulier.
Krijg ik een factuur?
Nee, wij sturen de factuur rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar. BENU heeft contractafspraken met alle zorgverzekeraars. U hoeft dus zelfs niets zelf voor te schieten. Wel zo makkelijk!
Geen voorschrift?
Heeft u geen voorschrift van uw (huis)arts? Overleg met uw arts of u een voorschrift kunt krijgen. Komt u (nog) niet in aanmerking? Dan kunt u op eigen kosten incontinentiemateriaal bestellen in onze BENU Webshop.
Eigen risico
Houd altijd rekening met het eigen risico. De vergoeding van incontinentiemateriaal valt onder de basisverzekering. Dit betekent dat u eerst het eigen risico moet betalen aan uw zorgverzekeraar. Het eigen risico van 2022 is standaard 385 euro.
Vergoeding per zorgverzekeraar
Hoe incontinentiemateriaal precies wordt vergoed verschilt per zorgverzekeraar. Wij zoeken voor u uit welk materiaal in uw situatie vergoed wordt. Zo weet u zeker of het materiaal wat bij u past, vergoed wordt.
Meer informatie over de vergoeding
Wilt u meer informatie over de vergoeding vanuit uw zorgverzekering? Lees hieronder verder.
-
Vergoeding absorberend incontinentiemateriaal per verzekeraar
Vergoeding DSW, ASR en Caresq
DSW, ASR en Caresq gebruiken een AIP min vergoeding (Apothekers Inkoop Prijs). Dit is een vergoeding op basis van de vaste prijs van de fabrikant min een korting die door de zorgverzekeraar wordt bepaald.Vergoeding overige zorgverzekeraars
Alle andere zorgverzekeraars gebruiken een dagprijsvergoeding. Dit is een vaste vergoeding per klant per dag. Elke zorgverzekeraar gebruikt zijn eigen normen en richtlijnen voor wat er binnen deze vergoeding valt.
-
Vergoeding afvoerend incontinentiemateriaal per verzekeraar
Vergoeding CZ en VGZ
CZ en VGZ gebruiken een dagprijsvergoeding. Dit is een vaste vergoeding per klant per dag. Elke zorgverzekeraar gebruikt zijn eigen normen en richtlijnen voor wat er binnen deze vergoeding valt.
Vergoeding DSW, ASR en Caresq
DSW, ASR en Caresq gebruiken een AIP min (Apothekers Inkoop Prijs). Dit is een vergoeding op basis van de vaste prijs van de fabrikant min een korting die door de zorgverzekeraar wordt bepaald
Vergoeding overige verzekeraars
De overige zorgverzekeraars gebruiken vaste stuksprijzen. Dit is een vaste vergoeding per hulpmiddel die door de zorgverzekeraar bepaald is.
Incontinentiemateriaal nodig?
Schrijf u in en voeg het voorschrift toe voor vergoeding.
Vragen?
Kijk bij de veelgestelde vragen.