BENU Medicijnrol

Maak uw medicijngebruik overzichtelijk

Gebruikt u meerdere medicijnen per dag? En neemt u deze medicijnen op verschillende momenten van de dag in? De BENU Medicijnrol is dan een handig hulpmiddel om overzicht te houden.

In deze medicijnrol zijn uw medicijnen per innamemoment verpakt in een zakje. Alle zakjes zitten op een rol voor een periode van één of twee weken. De BENU Medicijnrol helpt u om uw medicijnen op tijd en in de juiste hoeveelheid in te nemen. Handig en veilig!

  • Uw medicijnen handig verpakt per moment van de dag.
  • Een pillendoos is niet meer nodig.
  • Helpt 90.000 klanten hun medicijnen veiliger in te nemen.

Hoe werkt het?

Stappenplan medicijnrol

BENU Medicijnrol aanvragen

Vraag online de BENU Medicijnrol aan of bespreek met uw BENU apotheker of deze service voor u een oplossing is. Uw mantelzorger of thuiszorgverpleegkundige kan u daar bij helpen.

Welke medicijnen kunnen er in de BENU Medicijnrol?

Als u in aanmerking komt voor de BENU Medicijnrol overleggen wij met uw arts welke medicijnen in de medicijnrol kunnen, en welke momenten van de dag hierbij horen. 

Persoonlijk adviesgesprek bij eerste BENU Medicijnrol

Zodra uw eerste BENU Medicijnrol klaar staat nodigen wij u uit voor een persoonlijk adviesgesprek over het gebruik. Wij geven u daarna de BENU Medicijnrol mee. Indien gewenst hebben wij voor u een persoonlijke medicijnrolmap. Hierin staat de uitleg en extra informatie over uw medicijngebruik voor uzelf en eventuele thuiszorgmedewerkers en/of mantelzorgers.

De volgende BENU Medicijnrol ophalen of afhalen

U kunt in het gesprek aangeven of u de volgende BENU Medicijnrol in het vervolg afhaalt of dat u deze liever thuisbezorgd krijgt. Uw BENU Apotheek zorgt ervoor dat u op tijd uw nieuwe BENU Medicijnrol krijgt. U hoeft geen herhaalrecept aan te vragen.

Let op: niet iedereen komt in aanmerking voor vergoeding van de BENU Medicijnrol via de zorgverzekering.

Het is nu makkelijker om mijn medicijnen op het juiste moment in te nemen.

Ruimte voor verandering in uw medicijngebruik

Wat vandaag het beste voor u is, kan morgen anders zijn. Uw situatie kan veranderen of u krijgt nieuwe medicijnen. Ook als u de BENU Medicijnrol gebruikt houdt uw apotheek uw medicijngebruik goed in de gaten. Zijn er verbeteringen voor u of stelt uw arts een verandering voor? Dan krijgt u de nieuwe medicijnen eerst apart mee. Bij een blijvende aanpassing passen wij uw medicijnrol aan en geven dat aan u door.

De BENU Medicijnrol…

  • helpt 90.000 klanten hun medicijnen veiliger in te nemen.
  • ervaren gebruikers als handig.
  • zorgt bij gebruikers voor verbeterd medicijngebruik.

Tip van de apotheker

Zet een herinnering in uw telefoon voor de verschillende momenten van de dag dat u medicijnen gebruikt.