BENU Medicijnscan

De slimme medicijnscan van BENU controleert automatisch uw medicijngebruik en geeft mogelijke verbeteringen weer. Uw apotheker geeft u hier advies over. Zo krijgt u altijd de zorg die het beste bij u past. Nu en in de toekomst.
  • Scant uw medicijngebruik volgens de laatste inzichten.
  • Vermindert kans op onnodige bijwerkingen en complicaties. 
  • Zorgde al bij ruim 900.000 klanten voor verbeterd medicijngebruik.
  • Stelde al bij 1,4 miljoen klanten een aanpassing voor.
  • Heeft bij ruim 510.000 klanten de kans op een ziekenhuisopname verkleind.

Gratis service voor klanten

De BENU Medicijnscan is een gratis service voor onze klanten. Bent u nog geen klant maar wilt u wel zeker zijn van de juiste zorg? Schrijf u in bij BENU.

Ik wil mij inschrijven

Hoe werkt het?

De BENU Medicijnscan is een gratis service van BENU. De Medicijnscan scant actief wanneer u nieuwe medicijnen bij ons afhaalt of als er nieuwe informatie bekend is over uw medicijn. En ook tussendoor als u zelf persoonlijke veranderingen of klachten aan uw apotheek doorgeeft. Zo kunnen wij u het beste helpen. Samen staan we sterk.

Bent u nieuw bij BENU Apotheek? Dan passen wij uiteraard de BENU Medicijnscan toe en stemmen wij in overleg met uw huisarts af hoe we uw medicijngebruik kunnen verbeteren.

De BENU Medicijnscan…

  • controleert het medicijngebruik van onze klanten.
  • stelt jaarlijks bij 1,3 miljoen klanten een aanpassing voor.
  • heeft de kans op ziekenhuisopname van al 440.000 klanten verkleind.
  • geeft onze BENU klanten een veilig gevoel.

Waarom is de BENU Medicijnscan nodig?

Medicijnen zijn er om te helpen. Maar ze kunnen ook een negatieve invloed hebben op hoe u zich voelt. Te veel, te weinig of onjuist medicijngebruik kan onnodige bijwerkingen en zelfs complicaties als gevolg hebben. De BENU Medicijnscan houdt rekening met de behandelrichtlijnen en laatste inzichten.

Zien wij verbeteringen? Dan stemmen wij dat af met uw (huis)arts. Daarna bespreken we dit met u. Het kan bijvoorbeeld beter zijn om te veranderen van medicijn, de combinatie van medicijnen aan te passen, ze anders te gebruiken of zelfs te stoppen met de medicijnen.

BENU Medicijnbeoordeling

Gebruikt u langere tijd meerdere medicijnen? En wilt u zelf meer inzicht in uw medicijngebruik en uw apotheker daar uitgebreid over spreken? Lees meer over de persoonlijke BENU Medicijnbeoordeling.

Stappenplan medicijnscan