Beeld-uitleg over hulpmiddelen voor ziekenhuispatiënten

Zorgverleners in ziekenhuizen kunnen nu uitleg-video’s over hulpmiddelenzorg van BENU inzetten om patiënten beter voor te lichten. De video’s geven een heldere uitleg over wat een patiënt na een medische behandeling kan verwachten. Bijvoorbeeld als iemand een stoma heeft gekregen. De video’s ondersteunen zorgverleners bij hun uitleg en besparen hen zo tijd.  

Samenwerking met Indiveo

Voor het maken en verspreiden van de video’s is BENU een samenwerking aangegaan met Indiveo. Indiveo zet zich in om zorg begrijpelijker te maken door animatie-video’s, ook wel divi’s genoemd. Deze richten zich op informatie voor, tijdens of na een medische behandeling. Uitleg over medische hulpmiddelenzorg is nieuw in hun ‘divitheek’. Daarmee is het aanbod van de divi’s voor zorgverleners nog completer.

Hoe werkt het?

De behandelend arts bepaalt welke divi voor de patiënt geschikt is. Deze worden digitaal verstrekt en de patiënt kan op een moment dat het schikt de uitleg bekijken en zo vragen voor de arts voorbereiden. Er kunnen al meer dan 200 divi’s gehuurd worden in de divitheek van Indiveo.

Nieuwsgierig naar de BENU divi?

Klik hier om de BENU divi over medische hulpmiddelen te bekijken. En klik hier om de divi over StomazorgPlus te bekijken. Voor het huren en makkelijk verspreiden van deze en 200 andere divi’s kunt u contact opnemen met Indiveo.

Samenwerken met BENU?

Wilt u meer weten over een samenwerking met BENU op het gebied van hulpmiddelenzorg? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Over de hulpmiddelenzorg van BENU

BENU is meer dan een een landelijke apotheekketen. BENU is ook leverancier van medische hulpmiddelen voor incontinentie, diabetes, stoma, complexe wondzorg en medische voeding. Voorheen actief onder de naam 'BENU Direct'.

BENU heeft de ambitie om het werk voor zorgprofessionals makkelijker te maken én de zorg dicht bij cliënten te brengen. Dat doen zij door slimme, persoonlijke en toegankelijke zorg te maken, in samenwerking met partners.