Waar of niet? 

Rond april en mei hoort u het overal om u heen: genies en gesnotter. Hooikoorts komt veel voor en lijkt met name in de lente en zomer voor te komen. Hoe komt dat eigenlijk? En kunt u ook tijdens de andere seizoenen hooikoortsklachten ervaren? We gaan de straat op om naar uw ervaringen te vragen én gaan langs bij BENU Apotheek voor advies.

'Je hebt alleen last van hooikoorts in de lente en zomer' - Niet waar!

Dát hadden best veel mensen goed. Hooikoorts is dus een overdreven reactie van het lichaam op pollen van planten, bomen en bloemen. Bij mensen met hooikoorts denkt het eigen afweersysteem dat deze pollen gevaarlijke indringers zijn. Het afweersysteem maakt dan de stof histamine aan, wat het lichaam helpt om de indringer te verdrijven uit het lichaam. Typische klachten hierbij zijn een loopneus, jeukende ogen en de aanmaak van veel slijm.

Heeft u al vóór 21 maart - in de winter - last van bepaalde pollen? Of piekt u net als velen in het zonnige hoogseizoen? Start in ieder geval op tijd met uw medicijnen, want sommige medicijnen hebben even tijd nodig om aan te slaan. Hooikoortsmedicijnen bestaan in veel verschillende vormen. De meest gebruikte vormen zijn neusspray, oogdruppels en tabletten.

Wilt u meer weten over de behandeling van hooikoorts? Vraag dan uw BENU Apotheek om advies.